Українські паралімпійці за шостий день змагань у Ріо здобули ще 11 нагород

 

Українська збірна на Паралалімпіаді 13 вересня продовжила здобувати перемоги. Загалом в результаті шостого дня змагань у доробку збірної України 11 високих нагород, серед яких 5 золотих, 2 срібні та 4 бронзові медалі. Про це повідомляє прес-служба Національного паралімпійського комітету України.

У підсумку шести днів змагань – 72 медалі – 27 – золотих, 21  – срібна, 24 – бронзових. Україна впевнено утримує третю позицію в Ріо за кількістю золотих нагород та за загальною кількістю медалей: Китай (63 золотих, 51 срібних, 33 бронзових) та Великобританія (34 золотих, 18 срібних, 22 бронзових) займають перше та друге місце відповідно.

У шостий день змагань український спортсмен Василь Ковальчук, чемпіон 2012 року в Лондоні у кульовій стрільбі,  взяв очікувану золоту нагороду у Ріо. І не просто золото у пневматичній гвинтівці вправа  R5(60 пострілів з 10 м), а й ще й фінальний паралімпійський рекорд (211.7). Тепер у сім’ї Ковальчуків (Ольга та Василь)  – 2 нагороди в кульовій стрільбі. Срібло у Олі, золото – у Василя. Боротьба за медалі у кульовій стрільбі в Ріо ще не закінчилась.

Крім того, 2 золота здобула команда плавців України: Богодайко Євгеній на дистанції 200 м комплексним плаванням (ще й зі світовим рекордом – 2:30.72) та Крипак Максим на дистанції 100 м вільним стилем (51.08 – рекорд Європи) – 25 та 26 золоті медалі України. Крипак Максим – дебютант Паралімпіади в Ріо переміг бразильця Бразіл Андре, якому належить світовий рекорд на цій дистанції, встановлений у 2010 р. Заповітне третє золото Максима. Зі срібним результатом, але рекордом Європи проплив Виноградець Дмитро дистанцію 50 м вільним стилем (41.41).

Із 45-ти спортсменів у плаванні, які змагаються за високі нагороди у Ріо, 23 мають нагороди різного ґатунку. Загалом плавці вже взяли 42 медаль -15 золотих, 13 срібних, 14 бронзових. У Крипака Максима – 5 медалей – 3 золоті, 2 срібні, у Мерешко Єлизавети – три золоті, у Богодайка Євгенія – 2 золота та 2 срібні медалі, у Дуброва Дениса – 2 золоті, 1 срібна та 2 бронзові нагороди.

За шостий день Паралімпіади у збірної України – 1 рекорд світу, 2 рекорди Європи та 2 паралімпійські рекорди.  Загалом – 13 рекордів світу за 6 днів змагань, 7 рекордів Європи та 12 паралімпійських рекордів.

Золоту нагороду виборола у легкій атлетиці в стрибкові в довжину Зубковська Оксана з результатом 6.11 – найкращий її результат в сезоні. Вона випередила атлетку з Азербайджану на 15 см. Оксана є лідером світового та паралімпійського руху у цьому виді програми, до сих пір встановлений нею рекорд світу та Паралімпійських ігор-2012 (6.60м) ніким не побитий.

Загалом у доробку легкоатлетів уже 12 нагород – 4 золоті, 4 срібні та 4 бронзові. Найкраще від легкоатлетичної збірної команди паралімпійців України наразі виступає Цвєтов Ігор  –  2 золоті нагороди.

У змаганнях з фехтування українка Бреус Євгенія стала третьою, здолавши сильну супротивницю із Угорщини з рахунком 15:10, Науменко Олег здобув бронзова нагорода. Переміг достойно спортсмена із Франції з рахунком 15:5.

На Паралімпіаді завершились змагання з пауерліфтингу. Наша команда має у доробку 1 золото, що суттєво відрізняється від Паралімпіади-2012, де була 1 бронзова нагорода.

В ігрових видах перемога жіночої команди з волейболу сидячи, яка обіграли команду Канади з рахунком 3:0. Ця перемога є останнім результатом боротьби за вихід із підгрупи. Вже через день, 15 вересня, наші волейболісточки гратимуть у півфіналі з командою Китаю.

Жіночий голбол також сьогодні завершив боротьбу за вихід із підгрупи, граючи з командою Китаю. Рахунок 2:6 на користь суперниць. За результатами гри дівчата виходять у чверть фіналу. Гра з командою Бразилії пройде завтра.

Читайте також:
Українській паралімпійці уже здобули 61 медаль

Результати України за 4 дні Паралімпіади: 8 рекордів світу, 5 рекордів Європи та 7 паралімпійських рекордів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна