У Києві затримали ватажка незаконної “козачої” банди “Рим”

 

Співробітники Служба безпеки України затримали у спальному районі Києва одного з ватажків незаконного “козачого” збройного формування “Рим”, який перебував у розшуку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“Бандформування “Рим” діяло у Довжанську (колишній Свердловськ) на окупованій території Луганщини впродовж 2014-2015 років. Угруповання тероризувало місцеве населення, займалося пограбуваннями, контрабандою вугілля та зброї. Затриманий терорист особисто відбирав у людей автомобілі та інше майно, грабував офіси й помешкання”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, затриманий разом із ватажком бандформування Олександром Гайдеєм на прізвисько “Рим” організував постачання на контрольовану українською владою територію автомобілів, викрадених у Луганську, та в інших окупованих населених пунктах.

Їх легалізація здійснювалася через залучення корупційних зв’язків бойовиків. Гроші, виручені від збуту крадених автівок, йшли терористам у кишеню або витрачались на фінансування діяльності банди.

“Через міжусобні чвари на окупованій території лідер “Риму” та його поплічник були змушені втекти до Росії. До Києва бойовик прибув для вирішення майнових питань”, – сказано в  повідомленні.

Зловмиснику інкримінується участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. На період слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Житомирі затримали юристку “ДНР”, яка легалізувала для сепаратистів “віджате” держмайно

У зоні АТО затримали росіянина, який воював за “ДНР”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна