Українській паралімпійці уже здобули  61 медаль

 

За п’ять днів Паралімпійських Ігор у Ріо українська збірна здобула 61-у медаль  – 22 золоті, 19 срібних та 20 бронзових та утримує стійку третю позицію за кількістю золотих нагород та за загальною кількістю медалей. Про це повідомляє прес-служба Національного паралімпійського комітету України.

Перше місце у команди Китаю (50 золотих, 40 срібних, 28 бронзових нагород), друге – Великобританії (28 золотих, 16 срібних та 19 бронзових нагород). Позаду нас – практично усі країни Європи та світу, включаючи США, що обіймає четверте місце (16 золотих, 17 срібних, 13 бронзових нагород).

 Українські легкоатлети вибороли комплект нагород. Золоту медаль для національної паралімпійської збірної команди України виборов з паралімпійським рекордом Цвєтов Ігор, покращивши попереднє своє досягнення на дистанції 200 м у бігові (25.64 – попередній, 25.11 – новий), друге місце на цій же дистанції у Ботурчук Оксани. Бронзу виборов Павлик Роман у стрибку в довжину з результатом 5.61 та особистим рекордом. У легкій атлетиці 9 спортсменів мають нагороди різного ґатунку. Найкраще від легкоатлетичної збірної команди паралімпійців України наразі виступає Цвєтов Ігор  –  2 золоті нагороди.

Світовий  рекорд встановила Оля Свідерська: дистанцію 150 м комплексним плаванням вона подолала за 2:54.14 зі світовим рекордом, здолавши свій вранішній сьогоднішній рекорд світу – 2:58.72.

 Ще два рекорди – Дубров Денис – з світовим та паралімпійським рекордом, покращеними ним же поставлені рекорди вранці ( 55.29 – зранку, 54.71 – ввечері). Зазначається, що попередній рекорд було встановлено спортсменом з Бразилії на чемпіонаті світу у 2010 р (55.99).

За 5-й день Паралімпіади в української збірної – 4 рекорди світу, 1 рекорд Європи та 3 паралімпійські рекорди.  Загалом – 12 рекордів світу за 5 днів змагань, 5 рекордів Європи та 10 паралімпійських рекордів.

Вперше у історії українського паралімпійського фехтування наші гардемарини у візках у шаблі обоє взяли по одній золотій медалі!

Крім того, у плаванні Піддубна Марина стала третьою одночасно зі спортсменкою з Нової Зеландії (31.23). До речі, із 45-ти спортсменів у плаванні, які змагаються за високі нагороди у Ріо, 23 мають нагороди різного ґатунку. Дубров Денис наразі – найкращий у команді, він виборов за п’ять днів змагань 5 високих нагород, серед яких 2 золоті, 1 срібна та 2 бронзові нагороди. У Крипака Максима – 4 медалі – дві золоті, 2 срібні, у Мерешко Єлизавети – дві золоті та 1 срібна, у Богодайка Євгенія – 1 золота та 2 срібні медалі.

В ігрових видах у 5-й день змагань перемога чоловічої команди з волейболу сидячи, які обіграли команду Китаю з рахунком 3:2.

У кінці дня наша футбольна команда вийшла без жодної поразки з підгрупи А. Після чого наші футболісти показали яскраву гру з командою Бразилії, вигравши з рахунком 2:1. 14 вересня о 10:00 за місцевим часом наша команда гратиме з Нідерландами.

Читайте також:
Результати України за 4 дні Паралімпіади: 8 рекордів світу, 5 рекордів Європи та 7 паралімпійських рекордів

Українські паралімпійці у перший день змагань вибороли 9 нагород

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна