Касько: Тепер прокуратура арештувала ще й моє авто. Так і вбивство Кеннеді “пришиють”

 

Віталій Касько
заступник генерального прокурора України в 2014—2016 роках (державний радник юстиції 3-го класу), адвокат

(FB)

Що може пов’язувати мене із вбивством Кеннеді та трагедією 9/11? На перший погляд, нічого. Але якщо глянути, з яким ентузіазмом доблесні правоохоронці арештовують моє майно, то я не здивуюся, якщо найближчим часом мені “шитимуть” участь і в цих злочинах.

Спершу була квартира, а тепер уже й автомобіль арештовано. Буду насолоджуватися користуванням своїм ноутбуком, бо скоро уже й до нього доберуться.

Сміх та й годі. Але чомусь не смішно. Лячно від тупості тих, хто покликаний дбати про наш спокій.

Уже давно очевидно, що “відважні лицарі плаща та кинджала” з вулиці Різницької (Генпрокуратура) сумлінно виконують замовлення влади на те, щоб зробити моє життя якомога “приємнішим”. Наче натякають мені: “Бачиш, добродію, не до тих лізеш зі своїми антикорупційними викриттями та критикою можновладців”.

Про всяк випадок додам, що автомобіль я придбав ще тоді, коли працював адвокатом. І вказував його в усіх своїх деклараціях.

Чи вмію я мандрувати у часі? Ні, але прокурори, мабуть, вважають, по-іншому: спершу я влаштувався на роботу у Генпрокуратуру і накрав там грошей (це, як я розумію, звична для них парадигма), а потім повернувся у минуле і на вкрадене придбав собі авто.

До “логіки” теперішніх прокурорів мені не звикати. Але на що сподіватися громадянам, які до цього не відчули на собі увесь “сервіс” правової і соціальної держави Україна?

Правоохоронна система залишається вірним псом влади, який готовий шматувати як людей, так і бізнеси. І вірні “порошенківці” разом з “луценківцями” добре це знають, тому що відчувають свою безкарність. Коли ми бачимо такі процеси у суспільстві, постає питання: а чи варто залишатися чесним та прозорим? Чи, можливо, від гріха подалі, краще приховати своє майно, бо хто його зна, що там у прокурора на думці?!

А тим часом, десь у паралельній реальності, прокурор Дмитро Сус, який записав свій автомобіль на 86-річну бабусю, продовжує спокійно працювати і виконувати нові замовлення керівництва. Бо з таким вірним “другом” керманичам країни не цікаво, звідки у людини, яка працює на державній службі, є кошти на Audi Q7. Дмитро людина “талановита” і “креативна”, тому не виключаю, що заняття йогою допомагають йому геть нічого не їсти та все зароблене роками вкладати в авто представницького класу.

І на завершення, користуючись нагодою, переказую вітання пану Луценку, який на одній з перших прес-конференцій на посаді генпрокурора пообіцяв здолати корупцію у своєму відомстві.
Юрію Віталійовичу, може, годі вже вести захоплюючі філологічні диспути з патроном усіх страусів України щодо того, чи є слово “покидьки” нецензурною лайкою? Може, саме час пошукати цих самих покидьків довкола себе. Повірте, хоч Ви їх і не бачите, але вони є!

Читайте також:
Касько відкрив Луценку “секрет”: викривати й виганяти прокурорів-хапуг
можна й без “анкет доброчесності”

Суд зняв арешт із майна “діамантового” прокурора Корнійця,
визнавши його “забутий” шлюбний контракт, – Касько

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна