У Росії запустили онлайн-голосування за конкурента Путіну

 

Колишній російський олігарх Михайло Ходорковський запустив проект “Замість Путіна”, метою якого є вибір суперника нинішнього президента Росії на виборах 2018 року.
Про це Ходорковський написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

12 вересня для цього було запущено спеціальний сайт, на якому відбувається онлайн-голосування за потенційних кандидатів.

Всі охочі росіяни можуть проголосувати за кого-небудь із запропонованих або подати власного кандидата. На фінальному етапі журі з урахуванням підсумків голосування обере майбутнього кандидата в президенти від лплзиції.

“Ходорковський у разі необхідності надасть підтримку обраному кандидату – юридичну, інформаційну, а також допомогу з організацією штабу і збором підписів”, – повідомляє агентство РБК.

Наразі в списку видно 11 осіб, але він може розширюватися.

У числі вже запропонованих кандидатів – політичний і громадський діяч Олексій Навальний, мер Єкатеринбурга Євген Ройзман, засновник партії “Яблоко” Григорій Явлінський, голова Партії народної свободи (ПАРНАС) Михайло Касьянов, дочка Бориса Єльцина Тетяна Юмашева, віце-президент Transparency International Олена Панфілова, член політкомітету “Яблока” і екс-депутат псковського законодавчого зібрання Лев Шлосберг, екс-міністр фінансів Олексій Кудрін, екс-губернатор Пермського краю Олег Чиркунов, юрист і колишній суддя Конституційного суду Тетяна Морщакова та ін.

Голосувати можливо знаком “плюс” або “мінус”.

Наразі лідером голосування є борець із корупцією Олексій Навальний (+723), однак інформація про нього буде розміщена з зазначенням, що політик із незнятою судимістю не має права балотуватися в президента.

Станом на 16:30 понеділка 435 “плюсів” має Лев Шлосберг, 290 – Олексій Кудрін, 283 – Євген Ройзман.

“Антилідер” (-292) – екс-прем’єр Михайло Касьянов.

У журі зможуть увійти всі охочі політики і громадські діячі, причому це можуть бути люди будь-яких поглядів, включаючи членів “Єдиної Росії”, зазначив керівник “Відкритих виборів” Тимур Валєєв.

За його словами, самі кандидати заявили, що не в курсі про своє висунення на сайті Ходорковського, а деякі були дуже здивовані цим.

У твіттері “Відкритих виборів” із посиланням на Ходорковського повідомляється, що сам він не планує балотуватися в президенти.

Нагадаємо, Михайло Ходорковський був засуджений у 2005 році в справі “ЮКОСа”, відбував ув’язнення, визнаний “в’язнем сумління”; амністований президентом Путіним і вийшов на волю в 2013 року.

Читайте також:
Трамп заявив, що Путін набагато кращий лідер, ніж Обама

ЗА КРИМ ВІДПОВІСТЕ!
Що приховує заборона росіянам голосувати на думських виборах в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна