Під Донецьком жителі заблокували під’їзд до позицій бойовиків, які обстрілюють ЗСУ із житлових кварталів

 

Зростає невдоволення та спротив населення тимчасово окупованих територій Донбасу злочинним діям російських окупаційних військ. Про чергову ілюстрацію цього твердження розповів на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, який послався на дані Головного управління розвідки МОУ.

Так, 10 вересня, місцеві жителі у районі залізничної станції Рутченково (південно-західна околиця міста Донецьк) заблокували під’їзд до вогневих позицій бойовиків окремої артилерійської бригади бойовиків. Зробили це “шляхом створення насипу та імітації його мінування з відповідним маркуванням місцевості”.

Як інформує ГУР, підставою для таких дій стало неодноразове ігнорування командуванням окремої артбригади (Донецьк) 1-го армійського корпусу ЗС РФ вимог донеччан не вести артилерійські обстріли сил ЗСУ, прикриваючись житловими кварталами, 

Зазначається, що саме в цей день відбувся похорон командира окремої артилерійської бригади 1 АК, який помер 8 вересня  після тривалої хвороби, причина якої остаточно не з’ясована.

Читайте також:
Українські патріоти в Луганську налякали російських окупантів, – ГУР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна