Гайдар таки позбувається громадянства РФ

 

Радниця голови Одеської обласної держадміністрації Марія Гайдар повідомила міністерству внутрішніх справи Російської Федерації про своє рішення відмовитися від російського громадянства. Про це повідомляє російська агенція РІА “Новости” з посиланням на прес-реліз відомства.

“У головне управління з питань міграції МВС Росії надійшло звернення громадянки Росії Марії Єгорівни Гайдар, у якому вона повідомляє “про бажання виходу з громадянства Росії у зв’язку зі вступом у громадянство України й небажанням жити й працювати в Росії”, – повідомило МВС РФ.

Як відомо, Марія Гайдар є депутатом Одеської обласної ради.

Вона була радником голови Одеської обласної державної адміністрації у 2015-2016 роках, 16 січня цього року стала заступником голови ОДА з питань соцзахисту й охорони здоров’я, однак 10 травня Гайдар подала у відставку через новий закон про держслужбу, який зобов’язує чиновників мати лише українське громадянство.

Марія Гайдар – донька російського політика, екс-глави уряду РФ Єгора Гайдара, правнучка радянського письменника і військового Аркадія Гайдара. В Росії була журналісткою, громадським і політичним діячем.
Засновник Фонду соціальної допомоги та підтримки населення “Соціальний запит” (РФ) і його керівник (до 16 липня 2015 року). Заступник голови уряду Кіровської області РФ у 2009-2011 рр.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна