Збірна України з конкуру залишилася без коней, яких продав Онищенко

 

Українська збірна не братиме участі у фіналі Кубка націй з конкуру, який відбудеться 24-25 вересня у Барселоні, бо залишилася без коней.

Про це повідомляє “Німецька хвиля” з посиланням на німецький галузевий журнал St.Georg.

Видання нагадує, що невдовзі після того, як в Україні спалахнув корупційний скандал навколо народного депутата Олександра Онищенка, він вирішив продати своїх 40 елітних коней відомому німецькому коняру і колишньому тренеру української збірної з кінного спорту Паулю Шокемеле.

Таким чином Онищенку вдалося уникнути можливого арешту тварин, а збірна України з конкуру змогла взяти участь в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро.

Утім, після Олімпіади Шокемеле забрав усіх куплених ним коней.

Таким чином, збірна України тепер не може брати участь у змаганнях, і її місце у фінальних змаганнях Кубка націй з конкуру займе збірна Австрії.

Протягом останніх десяти років мільйонер Онищенко витратив мільйони євро, скуповуючи по всій Європі дорогих коней.

Створена ним команда, яка базувалася в Німеччині, виступала під прапором України. До складу збірної входять, зокрема, імениті німці Ульріх Кірхгофф, переможець Олімпіади в Атланті, а також триразовий чемпіон Німеччини Рене Теббель.

Ульріх Кірхгофф ще в Ріо заявляв, що вже “кілька тижнів нічого не чув про Онищенка”.

Раніше голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявили, що Онищенка підозрюють в оганізації корупційних схем і махінаціях із газом держкомпанії “Укргазвидобування”, в яких було задіяно 20 осіб.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.

Як повідомляла Новинарня, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Але самого депутата в залі засідань ВР не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади.

28 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Наступного дня Онищенко повідомив, що перебуває у Великій Британії, де завершив оформлення документів на отримання виду на проживання.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Лещенко звинуватив Луценка в договорняку з Онищенком

Поки НАБУ чекає від Британії екстрадиції Онищенка,
він робить селфі в лондонському ресторані “Нобу”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна