За добу в АТО не загинув жоден український військовослужбовець, ситуація демонструє ознаки деескалації

 

За минулу добу, 10 вересня, в зоні проведення антитерористичної операції не загинув жоден український військовослужбовець, один отримав поранення в районі села Водяне. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, ситуація в районі проведення АТО залишається контрольованою й “демонструє ознаки певної деескалації”, хоча бойовики продовжують вдаватися до збройних провокацій – переважно з легкого озброєння.

На Луганському напрямку такі провокації зафіксовано в районі Новозванівки, де в бік українських позицій стріляли з кулеметів, стрілецької зброї, гранатометів та один раз із зенітної установки.
“Також ворог випустив одну міну зі 120-мм міномета, що заборонені Мінськими домовленостями. Ще одна провокація відбулася біля Попасної й тривала лише одну хвилину”, – зазначив полковник Мотузяник.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування один раз відкрили вогонь із важкого озброєння – 82-мм міномета – поблизу Авдіївки, де відбулося більше половини провокацій з боку бойовиків.

На Маріупольському напрямку бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів у районах Гранітного, Водяного, Мар’їнки, Талаківки, Павлополя, а біля Широкиного випустили 8 мін з 82-мм міномета.

Загалом за минулу добу НЗФ порушили режим припинення вогню 30 разів – 6 разів на Луганському, 10 – на Донецькому та 14 – на Маріупольському напрямках.

Читайте також:
У серпні 2016-го на Донбасі найбільше жертв серед цивільних за останні 12 місяців. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна