У начальника Академії сухопутних військ знайшли 3 будинки поза декларацією та 4 квартири від держави. ФОТО, ВІДЕО

 

Начальник Національної академії сухопутних військ України генерал-лейтенант Павло Ткачук отримав від держави чотири квартири, які передав іншим особам або продав, і володіє трьома будинками, які не вніс до декларації. Про це йдеться у розслідуванні “Погонні метри” програми “Слідство.інфо” “Громадського ТБ”.

“Поки тисячі офіцерів роками чекають на власну квартиру, Ткачук з родиною примудрилися відхопити в держави цілих чотири. І ще в них три будинки та три джипи. При цьому, в декларації у генерала в розділі “нерухоме майно” – самі нулі”, – наголосили розслідувачі.

Згідно з даними “Слідства”, свою першу квартиру на себе і родину військовий отримав ще в 90-х роках: 4-кімнатні апартаменти в місті Ізяслав, на Хмельниччині. Це помешкання Ткачук переписав на доньку Олену, яка згодом її продала.

Ще одну квартиру офіцер отримав у Тернополі.
“За документами Міноборони, у Тернополі пан Ткачук мав трикімнатну квартиру. Однак насправді це виявився цілий котедж з окремим входом та підземним паркінгом”, – повідомляє “Слідство.інфо”.

Ці апартаменти площею понад 200 кв. метрів, які отримав від держави, генерал також переписав на родичів – на дружину, і вона теж продала цю квартиру.

Наступну квартиру на 100 кв. м, згідно з інформацією, генерал отримав у Львові, коли очолив розташовану там Національну академію сухопутних військ України.
Нерухомість була переоформлена на його сина Андрія Ткачука, який наразі живе за кордоном і працює в українському посольстві у Німеччині.

“Ще одну трикімнатну квартиру отримав у Львові вже зять генерала, полковник запасу Руслан Сапіга – на себе, доньок та дружину. Ту саму Олену, яка вже забезпечувалася житлом від держави через батька. Однак цими апартаментами родина, схоже не користується. Про це свідчать нулі в комунальних платіжках та занедбані вікна”, – повідомляють журналісти.

Окрім того, донька генерала Олена Сапіга, яка працює стоматологом у військовій поліклініці, за документами володіє маєтком під Тернополем.

Однак, за даними журналістів, мешкають родичі генерала в елітній новобудові у Львові. Хоча офіційно нерухомості вони там не мають, о восьмій ранку кореспонденти зафіксували автомобілі Руслана та Олени Сапіг під будинком.

mayetok-tkachuka-solonka

Будинок Ткачука в Солонці

Сам генерал, за даними “Слідства”, оселився в передмісті Львова, в селі Солонка, в елітному районі.

Офіційно маєток зареєстрований на сторонню людину, однак будинок прикрашений родинним гербом з ініціалами генерала:

ТПП - Ткачук Павло Петрович

ТПП – Ткачук Павло Петрович

Окрім того, журналісти зафіксували під маєтком авто, на якому Павло Ткачук пересувається у вільний від роботи час. Згідно з повідомленням, це “Лексус” вартістю понад 1 млн. гривень.

Авто зареєстроване на 88-річну жінку, яка, за інформацією журналістів, є тещею генерала.
“Та сама літня пані володіє помпезним сусіднім маєтком із бутафорними гарматами на подвір’ї”, – зазначається у матеріалі.

Сусідній маєток

Сусідній маєток

“Коли ж журналістка Євгенія Моторевська спробувала поставити питання генералу про таку невідповідність, водій Ткачука ледь не збив оператора своїм автомобілем”, – зазначають розслідувачі.

Читайте також:
Волонтер із безпілотником викрив генералів Нацгвардії,
які роздерибанили полігон під свої дачі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна