Ситник чекає провокацій та знає про фейкових “двійників НАБУ”

 

Цієї осені очікуються провокації та масована кампанія проти Національного антикорупційного бюро. Про це на брифінгу в Харкові в суботу, 10 вересня, заявив голова НАБУ Артем Ситник.

“Я знаю, що на осінь готуються ресурси, боти, журналісти, які працюють на замовлення… готується масована компанія… Я упевнений, що ми їй дамо гідну відповідь”, – сказав Ситник в ефірі каналу “112 Україна”.

При цьому він запевнив, що Бюро “не займається політикою” і “політизуватися” не буде.

“В мене є чітке розуміння, що є дві речі, які нас (НАБУ) точно загублять. Перше – якщо ми почнемо “політизуватися”, і при мені такого точно не буде. Друге – це якщо, не дай Бог, чи детектив, чи працівник іншого підрозділу хоча б на півміліметра виступить за межі правового поля”, – зазначив голова Бюро.

Також Ситник розповів, що в деяких регіонах з’явилися фейкові “НАБУ”, як-то громадська організація під назвою “Національне антикорупційне бюро” та з посвідченнями “оперативний працівник”.

Зокрема, в Закарпатті такі “активісти” на п’ятьох чорних джипах приїжджають “перевіряти підприємства”, хоча в НАБУ насправді немає джипів, “не кажучи вже про чорні”, розповів Артем Ситник.

Читайте також:
НАБУ давно перевіряє декларації держчиновників, почали з суддів, – Ситник

Ситник: Війни між ГПУ й НАБУ немає,
є приватні інтереси департаменту “Кононенка-Грановського”

Справу про конфлікт НАБУ й Генпрокуратури передали в СБУ.
Силовики домовилися припинити “маски-шоу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна