Новий подвійний теракт ІД в Багдаді: десятки загиблих і поранених

 

Від 10 до 13 осіб загинули й 40 були поранені внаслідок подвійного теракту в Багдаді в ніч на суботу, 10 вересня.

Дані західних інформаційних агенцій, які посилаються на місцеву поліцію та джерела серед медиків, різняться. Більші цифри повідомила місцева агенція PressTV.ir – близько 35 загиблих.

“Повідомлення про значно більшу кількість загиблих, втім, згодом не підтвердилися”, – передає “Німецька хвиля”.

Вибухи в іракській столиці пролунали в п’ятницю пізно увечері неподалік від торгового центру al-Nakheel Mall, де значна кількістю людей скуповувалися незадовго до мусульманського свята Курбан-байрам, яке припадає на найближчий понеділок, 12 вересня.

Першу атаку вчинив самогубець, який підірвав на собі пояс смерника. Невдовзі після цього начинена вибухівкою машина врізалася у ворота торгового центру, внаслідок чого спалахнули автомобілі, припарковані в гаражі будівлі, зазначає агенція dpa.

Відповідальність за вибухи взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.
За даними пов’язаної з ІД інформагенції Amak, на яку посилається Reuters, двоє нападників обрали за ціль велике скупченя шиїтів.

Як зазначається, в Багададі часто стаються теракти, переважно в людних місцях. Їх найчастіше здійснюють бойовики ІД, які тримають під своїм контролем близько третини країни.
Одним з найкривавіших протягом останнього часу був теракт на початку липня, тоді загинуло близько 300 людей.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна