На полігоні під Рівним через вибух гранатомета постраждали сім військових-резервістів

 

На Рівненському військовому полігоні внаслідок вибуху гранатомета РПГ-18 “Муха”, який стався 9 вересня під час навчань, постраждали семеро військовослужбовців, загиблих немає.

Як повідомив УНІАН керівник прес-центру Оперативного командування “Захід” Анатолій Прошин, вибух стався через порушення правил техніки безпеки одним із військовослужбовців, який був призваний на військові збори.

Під час проведення занять усі військові були в засобах індивідуального захисту (бронежилетах, касках), що звело ризик до мінімуму, інформує УНІАН.

Особовому складу була надана кваліфікована перша медична допомога фахівцями медичної роти бригади.
Наразі четверо постраждалих внаслідок вибуху перебувають у шпиталі в Рівному, двох направлено до Києва, одного – до Львова.

Наказом командувача військ оперативного командування були припинені всі заняття. Цей випадок доведено до особового складу, що перебуває на полігоні.

Військовим прокурором Рівненського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України – “порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення” за фактом отримання вогневого поранення військовослужбовцями.

Нагадаємо, з початку вересня в дев’яти бригадах ЗСУ тривають масштабні військові збори резервістів.

Читайте також:
На Яворівському полігоні біля гранатомета загинув один військовий, двоє поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна