Каськів у Панамі купив нерухомість, вдвічі дорожчу за Лещенка, – ГПУ

 

Колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України часів Януковича Владислав Каськів, який зараз арештований у Панамі, придбав у цій країні житло вартістю понад 500 тисяч доларів. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

“Туристу” Каськіву так сподобалась Панама, що він вирішив придбати там “невеличку” нерухомість вартістю майже вдвічі більше, ніж та елітна квартира в Києві, яка наразі у всіх на слуху…” – написав Єнін на своїй сторінці у “Фейсбуці”, вочевидь маючи на увазі порівняння з квартирою Сергія Лещенка за 300 тис. дол.

При цьому Єнін зазначив, що на наявність у Владислава Каськіва нерухомості в Панамі вказали адвокати політика-втікача.

“Варто подякувати адвокатам Каськіва, які допомогають слідству у розшуку активів, ймовірно вкрадених у українського народу”, – додав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, раніше Єнін уточнив, що панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави у сумі 600 тисяч доларів та обмежив його пересування. Якщо Каськів сплатить 600 тис. дол., він вийде з буцегарні, однак на час розгляду його прохання про політичний притулок та питання про екстрадицію в Україну не зможе залишати межі міста Панама-Сіті.

Як відомо, 8 вересня Інтерпол підтвердив затримання в Панамі екс-глави Держнацпроектів Владислава Каськіва в Панамі.

18 серпня генпрокурор Юрій Луценко вперше повідомив про затримання на території Республіки Панама Владислава Каськіва, який оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (“розкрадання”) та інші службові злочини.
Генпрокуратура передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції екс-чиновника.

Сам Каськів переконував, що його не затримували. При цьому його не випустили на територію Коста-Рики.

25 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений у розшук. Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 КК України. На той час Каськів перебував за кордоном.

Ішлося про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках – 7,5 млн. гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг з ТОВ “Глорія”, які виявилися фіктивними.

Як заявляв міністр Аваков, на стадії розслідування перебуває ще кілька епізодів діяльності Каськіва на значно більші суми розкрадання державних коштів. У ЗМІ зазначають, що до цих афер можуть бути причетні покровителі Каськіва Клюєв та Льовочкін.

Читайте також:
ГПУ: Каськів у Панамі має статус підозрюваного. Сам він каже, що його не затримували

Каськів має шанси потрапити до панамської в’язниці, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна