“Азов” тисне на Печерський райсуд, аби випустили на поруки хулігана з-під Київміськбуду

 

Народні депутати – ветерани АТО Олег Петренко (БПП) та Андрій Белецький (позафракційний) просять Печерський районний суд Києва відпустити на поруки голову київської організації Цивільного корпусу “Азов” Сергія Філімонова.
Як повідомляє агенція “Українські новини”, про це вони заявили в суботу, 10 вересня, на засіданні суду, який має обрати запобіжний захід Філімонову, звинувачуваному в хуліганстві.

Обидва депутати перебувають у залі засідань суду й підтвердили своє бажання взяти Філімонова на поруки.

Тим часом кілька сотень молодих людей із символікою “Азова” пікетують Печерський райсуд під його стінами. Вони скандують гасла “Разом і до кінця”, “Один за всіх і всі за одного” тощо. Перед початком акції прихильники Філімонова також палили фаєри й іншу піротехніку.

Як відомо, Сергія Філімонова затримали у п’ятницю, 9 вересня, під час сутичок активістів “Азова” під “Київміськбудом”. Тоді радикали палили шини, застосовували проти силовиків димові шашки, петарди тощо. Спецпідрозділи поліції розблокували приміщення.
За словами начальника штабу ЦК “Азов” Назара Кравченка, Філімонов брав участь у штовханині з правоохоронцем, який був одягнений у цивільний одяг. Відтак, крім хуліганства, Філімонова обвинувачують у завданні ушкоджень працівникові правоохоронних органів.

Протистояння ЦК “Азов” із правоохоронцями триває з початку сутичок через забудову “Київміськбудом” автостоянки в Святошинському провулку.

Працівники “Київміськбуду” оголосили страйк через тиск на їхнє підприємство. В компанії заявляють про наявність усіх дозвільних документів на забудову.

“Ми зупиняємо все своє будівництво і оголошуємо страйк доти, поки агресивні провокації та напади на законослухняних підприємців не припиняться”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Білецький перетворить “Азов” у політичну партію з “ширшою” ідеологією

“Азов” із профспілками пікетує Кабмін проти “тарифного геноциду” і закриття шахт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна