В зоні АТО провели масштабну спецоперацію проти контрабандистів

 

У так званій “сірій зоні” та зоні проведення антитерористичної операції спецпідрозділ Державної фіскальної служби “Фантом”, Центр спецоперацій СБУ та військовослужбовці Збройних сил України під загальною координацією керівництва штабу АТО провели спецоперацію проти контрабандистів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, у населеному пункті Новолуганське, містах Бахмут, Славянськ та Краматорськ проведено понад 20 обшуків на продовольчих базах, що використовувались як перевалочні пункти при переміщенні товарів до тимчасово неконтрольованої території, та понад 50 оглядів вантажних автомобілів.

“За результатами проведеної спецоперації перекрито незаконний канал постачання до окремих районів Донецької та Луганської областей (…) продуктів харчування, товарів народного вжитку, лікарських засобів. При цьому вилучено первинну документацію, “чорну” бухгалтерію, комп’ютерну техніку, кошти та товари, які намагались в незаконний спосіб перемістити на непідконтрольну територію”, – зазначено в повідомленні.

“Проведення цієї спецоперації було пов’язано з серйозним ризиком. В самому селищі Новолуганське активно діють ворожі диверсійно-розвідувальні групи, постійно працюють снайпери, а на виїзді знаходиться блок-пост бойовиків.
В операції було задіяно понад 100 чоловік. Завдяки злагодженим діям силових структур, усі учасники спецоперації повернулися без втрат”, – повідомив штаб АТО, додавши, що слідчі дії тривають.

Також співробітники “Фантому” й СБУ в рамках кримінального провадження провели обшук на незаконній АЗС на трасі Маріуполь-Донецьк.
Під час проведення обшуку виявлено понад 15 ємкостей загальним об’ємом 10 куб. метрів із “рідиною, яка має характерний запах дизельного пального”, йдеться в повідомленні штабу АТО в соцмережі.

Читайте також:
……….

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна