У Києві визначилися з найкращим кандидатом на пост головного архітектора

 

Конкурсна комісія на засіданні 9 вересня визначила переможця конкурсу на посаду директора Департаменту містобудування та архітектури – головного архітектора міста Києва. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Переможця обирали за кількістю набраних балів.

Так, конкурсна комісія рекомендуватиме київському міському голові призначити Олександра Свистунова, який набрав 12,69 бала. На другій позиції у рейтингу кандидатів опинився Сергій Броневицький із 11,74 бала, третю сходинку посідає Ганна Бондар (11,64 бали).

“Вибір зроблено в рамках закону, кандидатуру переможця буде подано на затвердження меру Києва. Тепер жодних ігор в хованки! Тобто за літерами “в.о.” вже не сховатися, і вся відповідальність буде на новому головному архітекторові Києва. Місто очікує на дії, ефективні та позитивні для Києва”, – наголосив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, коментуючи результати конкурсу.

На минулому засіданні члени конкурсної комісії підтримали пропозицію Володимира Бондаренка рекомендувати міському голові призначити переможця конкурсу з випробувальним терміном. Крім того, голова комісії запропонував усім кандидатам у разі призначення одного з них подати чітку програму своєї роботи, визначити реперні точки, які допоможуть оцінити ефективність роботи головного архітектора столиці протягом випробувального терміну. Кожен із претендентів погодився на такі умови.

“Новий головний архітектор Києва не повинен “влаштовувати всіх” або “подобатися чи не подобатись”, він має сумлінно і професійно виконувати свою роботу. У разі затвердження на посаді у нового очільника архітектурного напряму є всього два місяці, щоб підтвердити свій фах та реальні прагнення на практиці. За нього мають говорити не інтерв’ю, а справи. Ті ж, хто зараз очікує нагоди для критики, якщо дійсно піклуються про місто, мають спрямувати свою енергію в конструктивне русло, а керівництво столиці буде всіляко цьому сприяти, я вам гарантую це”, – заявив Бондаренко.

Керівник апарату КМДА запропонував створити при головному архітекторові столиці незалежну експертну раду, яка б на професійному рівні оцінювала роботу свого колеги.

Читайте також:
Після сутички з поліцією “Азов” розблокував офіс “Київміськбуду”. Є затримані. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна