Прокуратура виводить Бойка з-під удару у справі Курченка, щоб він взяв участь у виборах-2019, – Лещенко

 

Генеральна прокуратура під керівництвом Юрія Луценка прагне відвести обвинувачення від голови фракції “Опозиційний блок” Юрій Бойка у “справі Курченка”, аби Бойко мав змогу балотуватися на президентських виборах 2019 року. Про це заявив народний депутат Сергій Лещенко в коментарі телеканалу “112 Україна”.

Депутат нагадав, що подання про підозру Бойкові по справі скрапленого газу Курченка підготували ще при генпрокуророві Шокіну, але його не було підписано.

“Я вважаю, те, що відбувається – спроба вивести Бойка з-під удару, і ця справа триває вже кілька місяців”, – сказав Лещенко.

“Існує проект подання про його (Бойка) затримання та арешт, підготовлений слідчим Адріаном Лупу ще в липні минулого року. Шокін його заблокував, не давши розвитку. Луценко так само не підписав”, – розповів депутат.

“Ставши генпрокурором, Луценко передав [це] розслідування військовому прокурору Матіосу. Мета якого – вивести Бойка з-під удару”, – пояснив Лещенко у “Фейсбуці”.

У коментарі в кулуарах ВР він зазначив, що нинішній військовий прокурор Анатолій Матіос “перебував свого часу у відносинах із [теперішнім народним депутатом від “Опоблоку” Сергієм] Льовочкіним, який є правою рукою і соратником Бойка”. У часи Януковчиа Матіос працював у структурі адміністрації президента, яку очолював Льовочкін.

“Зараз по справі арештований молодший з братів Кацуб (екс-заступник глави “Нафтогазу”). Старший (також екс-заступник глави “Нафтогазу”) переховується у Москві. Тіньовий сценарій, про який домовлено за лаштунками, виглядає так: старший з братів повертається додому, Кацуби ідуть на угоду зі слідством, компенсують якусь суму [державному] бюджету, іншу частину дають “відкатом”. Їм призначають умовні терміни та відпускають. І головне – Кацуби в своїх свідченнях кажуть, що Бойко в справі ні до чого, а красти примушували Арбузов та Курченко”, – такий сценарій описав Сергій Лещенко з посиланням на свої джерела.

“Мета – вивести Бойка з цієї історії максимально неушкодженим. Після чого – зустрічайте кандидата в президенти від “газового угрупування” “Опозиційного блоку”, – вважає Лещенко.

За його словами, генпрокурор Юрій Луценко “є частиною цієї змови”, адже військовий прокурор Матіос не мав би розслідувати цю справу, адже має “конфлікт інтересів”.

ОНОВЛЕНО. Юрій Луценко, реагуючи на виступ Лещенка, написав у коментарі на “Фейсбуці”: “Ніякого подання [на Бойка] не було. І фактів для подання поки що нема. Хоча на відміну від балаболів – ми працюємо”.

Сергій Лещенко також говорить про факт співпраці між Петром Порошенком та олігархом Дмитром Фірташем, до групи якого належать Бойко і Льовочкін, із березня 2014 року.
Тоді вони уклали “віденський пакт”, згідно з яким близький до Фірташа Віталій Кличко відмовився від участі у виборах президента на користь Порошенка. “А це політичне угруповання (Фірташа-Бойка) отримало гарантії непереслідування новою владою. Цей пакт досі виконується”, – вважає Лещенко.

Він нагадує, що фракція “Опозиційного блоку” неодноразово допомагала владі в “делікатних питаннях, що стосується дефіциту голосів для прийняття рішень в парламенті”.

“Мета Бойка – бути “чистим” до наступних президентських виборів… Щоб на їх момент про цю справу Курченка забули і жодних питань до Бойка не було”, – переконаний нардеп.

При цьому він нагадав, що Юрія Бойка вже включають у соціологічні опитування як кандидата “опозиційного блоку”, і він отримує досить високий рейтинг.

Як повідомляли ЗМІ, “газова справа Курченка” зі збитками для держбюджету на суму понад 4 млрд. грн. веде до Юрія Бойка, який у часи Януковича був міністром палива та енергетики , а також віце-прем’єр-міністром України.

Читайте також:
Соратника Курченка арештували на два місяці під рекордну заставу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна