До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього керівника СБУ в Криму, який зрадив Україні

 

Військова прокуратура Київського гарнізону скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох співробітників СБУ, які зрадили Україні.

“Наприкінці березня 2014 року начальник Управління СБ України в Севастополі полковник Петро Зима, а також майор того ж управління незаконно ухилилися від проходження військової служби в Україні, перейшли на бік ворога та вступили до так званої «Служби безпеки Республіки Крим». Крім того, полковник Зима активно сприяв силовим структурам Російської Федерації в анексії АР Крим”, – повідомляє прес-центр СБУ.

Дії зрадників кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.
Їх судитимуть заочно.

“СБ України нагадує всім кримським зрадникам – покарання неминуче, жоден не втече від правосуддя”, – йдеться у зверненні.

Як відомо, у березні 2014 року Петра Зиму призначив “головою СБ Криму” самопроголошений керівник Ради міністрів півострова Сергій Аксьонов.
Доти він був працював начальником міжрайонного відділу управління СБУ в Донецькій області.
У березні 2015 року ЗМІ повідомляли, що Зима став куратором “органів держбезпеки” терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР” на Донбасі.

Читайте також:
СБУ з нагоди свого свята “привітала” колишніх колег у Криму
роликом “Пам’ятаємо про зрадників”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна