До кінця вересня Мінфін чекає 1 млрд. доларів під гарантії США

 

Україна до кінця вересня очікує отримання кредиту в 1 млрд. доларів під гарантії США. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк 9 вересня, відкриваючи конференцію із залучення іноземних інвестицій в Україну.

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, Данилюк заявив, що Україна виконала всі зобов’язання для отримання мільярдного кредиту й очікує на ці гроші до кінця місяця.

Нагадаємо, що в червні Україна підписала з США угоду про надання кредитних гарантій на 1 млрд. доларів. Повідомлялося, що 1 млрд доларів будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США і надійдуть у загальний фонд держбюджету України.

У Мінфіні відзначали, що ця угода – вже третя кредитна гарантія, яку Україна отримала від уряду США. Дві попередні угоди, укладені в 2014 і 2015 роках, дозволили Україні залучити 2 млрд. доларів на зовнішніх ринках за рекордно низькими ставками.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна