Після сутички з поліцією “Азов” розблокував офіс “Київміськбуду”. Є затримані. ВІДЕО

 

Представники Цивільного корпусу “Азов” блокували офіс холдингової компанії “Київміськбуд” на Печерську та перекрили входи в будівлю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦК “Азов”.

“Активісти не пускають працівників компанії, що проплачує “тітушок”, на їх робочі місця. Під головний вхід активісти складають речі, якими вчора били активістів”, – ішлося в повідомленні.

Раніше у п’ятницю між активістами “Азова” та поліцією біля “Київміськбуду” сталися сутички. Представники “Азова” застосовували димові фаєри й петарди. За даними поліції, постраждали двоє правоохоронців. Поліція пустила в хід сльозогінний газ.

Поліція затримала трьох “азовців”, розповів журналістам начальник ГУ НП в Києві Андрій Крищенко.

На акції було приблизно 30 активістів, ситуація нормалізувалася. Зараз тут стоять бійці Нацгвардії і патрульні, повідомляє канал “112 Україна”.

Як відомо, активісти Цивільного корпусу “Азов” вчора, 8 вересня, спиляли паркан, зруйнували барикади “тітушок”, знесли ворота і зняли залишки колючого дроту навколо будівництва на Святошинському провулку. Ці речі вони принесли сьогодні під будівлю “Київміськбуду”.

Поліція в четвер затримала трьох осіб на будівельному майданчику в Святошинському провулку. Місцеві жителі, ветерани АТО, інші активісти пішли на штурм майданчика “Київміськбуду”. Спалахнула бійка, летіло каміння, вогнегасники, розривалися петарди. В “Азові” заявили про 30 потерпілих.
Люди звинувачують забудовника в незаконному привласненні території, де була автостоянка. “Київміськбуд” на це показує дозвільні документи.

Читайте також:
У Києві на Святошино стався конфлікт через спорудження багатоповерхівки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна