Україна провела в зоні АТО тренування реактивної артилерії. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі артилеристи однієї з військових частин Збройних сил України в четвер, 8 вересня, провели планове тренування реактивної артилерії. Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Згідно з повідомленням, маневри полягали в таких діях, як переміщення підрозділу реактивної артилерії, робота пункту управління вогнем, розгортання бойових машин у бойові порядки, наведення, умовна стрільба і залишення вогневих позицій із поверненням у район базування.

“Також і в решті військових частин, які виконують бойові завдання в зоні АТО, тривають інтенсивні планові заходи з бойової та спеціальної підготовки”, – додали в прес-центрі АТО.

Нагадаємо, українська сторона вже тривалий час не застосовує в АТО реактивну артилерію та заявляє, що відвела відповідні озброєння на відстань, передбачену Мінськими угодами.

До реактивної артилерії ЗСУ відносяться зокрема РСЗВ (реактивні системи залпового вогню) БМ-21 “Град”, РСЗВ 9К57 “Ураган”, РСЗВ 9К58 “Смерч” та ін.

Читайте також:
В ОБСЄ заявили, що озброєння на Донбасі не відведено з вини лідерів обох сторін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна