Новим послом ЄС в Україні став француз Мінгареллі, близький до Могеріні

 

Новим головою Представництва Європейського Союзу в Україні став Х’юг Мінгареллі. У четвер, 8 вересня, він вручив вірчі грамоти президенту Петру Порошенку.

Х’юг Мінгареллі – французький дипломат італійського походження, який кінця 2010 року був головним переговірником з боку ЄС щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Від 2012 року Х’юг Мінгареллі (інші варіанти написання – Хьюг або Хюґ Мінґареллі) у зовнішньополітичній службі Євросоюзу був керуючим директором ЄС у питаннях Північної Африки, Близького Сходу, Аравійського півострова, Ірану та Іраку. У справі кураторства цього регіону він тісно працював із главою дипломатії ЄС Федерікою Могеріні.
“Тому є підстави сподіватися, що цей контакт не перерветься і після призначення європейського дипломата до Києва, а Україна матиме новий канал зв’язку з керівником зовнішньополітичної служби ЄС”, – писала свого часу “Європравда”.

Включно з Сирією, де триває повномасштабна громадянська війна, та Лівією, значна частина якої перебуває під контролем терористів. Назва його офіційної посади звучить як

На посаді посла ЄС в Україні Мінгареллі змінив поляка Яна Томбінського. Він надалі буде главою представництва Євросоюзу в Італії.
Зміна голови представництва ЄС в Україні відбулася в рамках планової ротації. Ян Томбінський працював у Києві з літа 2012 року . Його попередник Жозе Мануел Пінту Тейшейра перебував на цій посаді з 2008 по 2012 роки, Ієн Боуг – з 2004 по 2008 рік.

 У ході бесіди з новопризначеним главою представництва ЄС Петро Порошенко відзначив виключну важливість збереження солідарності та єдності Євросоюзу з Україною і висловив сподівання на продовження санкційного режиму проти Росії до повного припинення російської агресії та відновлення територіальної цілісності України.
У зв’язку з цим глава держави привітав учорашнє рішення COREPER щодо продовження пакету персональних санкцій.

Президент закликав Європейський Союз якнайшвидше завершити процедури ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запровадження безвізового режиму для громадян України, а також укладення Угоди про Спільний авіаційний простір.

В свою чергу, Х’юг Мінгареллі сказав: “Для мене велика честь, гордість та щастя представляти Євросоюз у дуже важливій європейській країні – Україні. Я докладу всіх зусиль для того, щоб зробити внесок у забезпечення суверенітету та територіальної цілісності цієї країни”.
Він запевнив у готовності використати весь свій досвід, щоб допомогти реформувати Україну.

Також 8 вересня президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти зокрема в послів Федеративної Республіки Німеччини – Ернста Райхеля, Естонської Республіки – Герта Антсу, Італійської Республіки – Давіде ла Чечілія, повідомила прес-служба Банкової.

Читайте також:
Новим послом ЄС в Україні стане француз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна