На окупованих територіях Луганщини зросли проукраїнські настрої. ФСБ активно залякує населення

 

На тимчасово окупованих територіях Луганської області зростають проукраїнські настрої серед населення, у тому числі і стихійні зібрання для демонстративного осуду діяльності російських окупаційних військ та зрадників. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони.

У зв’язку із цим співробітниками ФСБ РФ активізовано заходи щодо залякування місцевих мешканців та посилення поліцейського режиму.

“З початку вересня ц.р., у ключових містах області: Луганську, Стаханові, Дебальцеве, демонстративно, без будь-яких юридичних підстав, прослуховуються телефонні розмови місцевих жителів та проводяться заходи із розширення мережі інформаторів. По кожному факту зафіксованого невдоволення діями російських окупаційних військ та т.зв. “влади ЛНР”, а також підтримки України, проводиться затримання “порушників” та їх залякування наслідками, у т.ч. можливою кримінальною відповідальністю за будь-яким вигаданим обвинуваченням”, – сказано в повідомленні.

За даними розвідки, ще однією причиною невдоволення населення є значне зменшення обсяг і якості російської продовольчої допомоги, що доставляється “гуманітарними конвоями” з Росії.

Так, відповідно до повідомлення, після сортування продовольства, доставленого “гуманітарним конвоєм” 25 серпня, тільки 10% м’ясних та рибних консервів визнано придатними до споживання та видано населенню тимчасово окупованих територій Луганської області. У решти 90% консервів терміни зберігання вийшли ще задовго до транспортування з Росії.

“З огляду на відкрите невдоволення луганчан, які обвинуватили т.зв. “голову ЛНР” Плотницького в черговій крадіжці “гуманітарки” для перепродажу через власну мережу супермаркетів, місцева “влада” віддрукувала та замінила етикетки консервних банок, вказавши новий термін придатності. Для приховування такої очевидної підміни (різниця термінів зберігання на етикетці та банці), більшу частину продуктів планується видати в учбові заклади та установи дошкільної освіти”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
В День Незалежності в окупованому Донецьку звучав гімн України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна