В п’ятизірковому готелі Одеси сталася стрілянина. ФОТО

 

Ввечері, 6 вересня, у п’ятизірковому готелі  в Одесі сталася перестрілка. Багато ЗМІ повідомили, що невідомі озброєні люди захопили готель та взяли в заручники туристів. Проте згодом виявилось, що конфлікт стався між власниками готелю.

“У п’ятизірковому одеському готелі Villa le Premier була всього лише господарська суперечка, викликана бажанням одного з співвласника одноосібно керувати закладом”, – сказав журналістам  директор готелю Сергій Поломаний, інформує місцевий сайт 048.

За його словами, одна із співвласників готелю Тетяна Мотузенко більше року тому оголосила себе єдиним власником закладу і весь цей час в судах намагалася довести це.

Проте, на сьогодні ніякого подібного рішення суду немає. Тим не менше, кілька днів тому співвласниця привела нову охорону і намагалася поміняти її на ту, яка виконує свою роботу, згідно з договором. У неї це не вийшло.

В готелі сталася стрілянина

6 вересня, близько першої години дня, за словами Поломаного, Мотузенко знову привела охорону в готель і вимагала всім терміново звільнятися. Співробітники готелю викликали поліцію, яка заспокоїла жінку. Проте, увечері ситуація повторилася. Але тепер вже охоронці відкрили вогонь по співробітниках готелю.

За словами Поломаного, свідками цих мутичок стали близько 30 постояльців, серед яких половина – іноземці. За його словами, Мотузенко оперувала якимись документами без печаток і підписів, за чутками, складених в Дніпропетровську.

В готелі сталася стрілянина

Також директор готелю припустив, що зброю охоронці Мотузенко зберігали на території, де розташований готель – в особняку, де живе Мотузенко.

Стрілянину між охоронцями підтвердив і виконуючий обов’язки керівника слудственного управління ГУ Нацполіціі в Одеській області Сергій Пантелєєв.

В готелі сталася стрілянина

За даними слідства, збройні сутички сталися саме між співробітниками двох охоронних структур, які були задіяні в суперечці. У хід пішли, за попередньою інформацією, травмати і помпові рушниці.

В результаті сутички, одна людина з числа охорони, отримала поранення по дотичній, від пострілу з помпової рушниці, ще двоє охоронців отримали травми в результаті бійки.

Ніхто з мешканців не постраждав.

В готелі сталася стрілянина

Також поліцейський зазначив, що за уточненою інформацією, постояльці і персонал готелю в заручники не брались. Учасники конфлікту наразі проходять за частиною 4 статті 296 (злісне хуліганство із застосуванням зброї) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 12 років.

З місця подій вилучено 10 одиниць зброї. 22 людини з числа співробітників охорони заарештовано.

За інформацією Пантелєєва, сама операція почалася через 4 хвилини після отримання виклику. Співробітники поліції і спецпідрозділу ГУ НП України в Одеській області протягом 20 хвилин втихомирили конфліктуючі сторони, наказали тим здати зброю і здатися.

Зараз в готелі тривають слідчі дії.

За словами директора закладу, Сергія Поломаного, в результаті перестрілки в готелі розбиті деякі вікна, прострелений ліфт. Ймовірно, протягом дня вирішиться питання з постояльцями, які навряд чи захочуть перебувати в готелі далі.

А ось постоялець готелю – пан Шолом з Ізраїлю, запевняє, що злякатися не встиг і звик до подібного в своїй країні.

За його словами, коли почалася стрілянина, їх співробітники готелю вивели в кухню. Там він і пережив гарячу фазу.

Поліція ж пообіцяла найближчим часом повідомити повну інформацію про те, що сталося.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна