У Львові таки демонтували пам’ятник радянському письменнику Тудору

 

У Львові демонтували пам’ятник радянському письменнику Степанові Тудору. Для цього на площу Маланюка сьогодні, 7 вересня, місце прибув евакуатор, який тросом зачепив погруддя і зняв з постаменту.

Далі його передадуть до Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького, повідомив “Захід.нет”.

З демонтажу цього пам’ятника має початися реконструкція площі. Згідно з проектом капітального ремонту, площу Євгена Маланюка замостять бруківкою двох кольорів, натуральним каменем та мозаїкою. На площі також встановлять лавки, сучасні ліхтарі та питний фонтан.

Роботи з реконструкції площі триватимуть приблизно два місяці. За словами заступника голови Галицької районної адміністрації Львова Андрія Зозулі, вартість  робіт становитиме понад 800 тис. грн.

Як відомо, 9 травня навколо пам’ятника Тудору у Львові стався конфлікт – представники правих організацій спробували знести бюст із постаментом, внаслідок чого між активістами та спецпідрозділом поліції виникли сутички.
Після цього у Львівській міськраді створили робочу групу, яка ухвалила рішення демонтувати пам’ятник та передати його галереї мистецтв.
Крім того, на початку червня невідомі облили пам’ятник Тудору червоною фарбою.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна