США розширили санкційний список російських компаній

 

Міністерство торгівлі США розширило список компаній і організацій, що підпадають під американські санкції через військову агресію РФ і порушення територіальної цілісності України.

Повідомлення про розширення санкцій опублікували на сайті урядового видання Federal Register, рішення має набути чинності 7 вересня, інформує ВВС.

Згідно з ним, санкційний список розширюється на 81 пункт – зокрема, до нього потрапили понад 50 компаній, підконтрольних російському “Газпрому”.

Під санкції потрапили також підрядники на будівництво Керченського мосту: “СГМ-мост”, генеральний підрядник будівництва моста через Керченську протоку опубліковане 1 вересня, дочірнє підприємство компанії “Стройгазмонтаж” Аркадія Ротенберга; “Мостотрест” – субпідрядник будівництва.

Під санкції потрапив і замовник будівництва Керченського мосту “ФКУ Упрдор “Тамань” Федерального дорожнього агентства РФ тощо.

На всі ці компанії відтак накладуть торгові обмеження. Всі запити на ліцензію для торгівлі з цими компаніями будуть розглядатися “з презумпцією відмови”.

Багато в чому зміни, внесені до американського санкційного списку, дублюють рішення міністерства фінансів США, озвучене 1 вересня. Проте відмінні вони 11 новими компаніями, які виробляють електроніку, що може використовуватися у військовій промисловості. Ці компанії уперше опинилися під санкціями США.

Читайте також:
Обама: Санкції проти Росії не знімуть, поки не будуть виконані Мінські угоди

США поширили санкції на військове керівництво “ДНР”, будівників Керченського мосту і дочок “Газпрому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна