Прем’єри України й Польщі в Криниці домовилися розвивати стратегічну співпрацю й поліпшувати кордон

 

Україна й Польща активізують роботу в рамках Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, що дасть можливість вирішити усі завдання, які “стоять між країнами”. Про це заявили прем’єр-міністри Володимир Гройсман та Беата Шидло після зустрічі в середу, 7 вересня, в рамках 26-го Економічного форуму у польському місті Криниця-Здруй.

Сторони обговорили перспективи та напрямки поглиблення співпраці, інформує Урядовий портал.

Під час спільної прес-конференції з Беатою Шидло за результатами зустрічі в Криниці Володимир Гройсман запевнив, що партнерські відносини України та Польщі мають стратегічний характер, і дуже важливо використовувати наявні можливості для поглиблення двосторонньої співпраці.

Прем’єр-міністр наголосив, що буде продовжено співробітництво в актуальних напрямках економіки, енергетики. За його словами, Україна та Польща мають потенціал до співпраці у багатьох сферах, зокрема в оборонній, інфраструктурній сферах та питанні транскордонної співпраці.

За підсумками переговорів сторони домовилися про покращення умов перетину українсько-польського кордону.

“Тут у нас є єдина думка – ми маємо дати гарний сервіс на перетині кордонів, ми маємо все зробити для того, щоб були мінімізовані черги”, – заявив Володимир Гройсман під час спільної прес-конференції. Він повідомив, що з цього приводу буде відповідне доручення з боку польських і українських колег.

Прем’єр-міністри погодилися, що до делікатних питань українсько-польської історії потрібно підходити з позиції порозуміння.

“Ми маємо непросте історичне минуле, ми маємо добре і гарне сьогодення, я глибоко вірю у те, що ми будемо мати достатньо стратегічне важливе спільне майбутнє”, – наголосив керівник українського уряду.

Володимир Гройсман підтвердив запрошення прем’єр-міністру Республіки Польща Беаті Шидло відвідати Україну.

Читайте також:
В’ятрович просить Раду не відповідати дурістю на польську глупоту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна