Під Маріуполем загинув капітан 3-го рангу з Центру спецоперацій ВМСУ

 

За минулу добу, 5 вересня, в районі проведення АТО загинув один український військовий, троє силовиків зазнали поранень. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

“Один військовослужбовець загинув, ще двоє українських бійців і один співробітник поліції отримали поранення. Ми висловлюємо співчуття рідним і близьким загиблого воїна”, – сказав полковник Мотузяник.

Речник АТО уточнив: “Один військовослужбовець загинув на Маріупольському напрямку в результаті підриву на ворожій протипіхотній міні. Два бійці були поранені в Авдіївці. Один із них – в результаті обстрілу, а один – співробітник поліції, який також підірвався на вибуховому пристрої. Ще один український військовий отримав поранення в результаті мінометного обстрілу. Це сталося в районі Широкиного”.

Прес-служба Військово-морських сил ЗСУ повідомила, що загиблий під Маріуполем – капітан 3-го рангу Олег Мединський.

“Україна втратила ще одного свого вірного сина. Під час виконання бойових завдань із захисту незалежності і територіальної цілісності України загинув наш бойовий побратим – командир підрозділу, капітан 3-го рангу Олег Мединський”, – зазначили у ВМСУ.

Раніше Мединський звільнився в запас після багаторічної служби в морському підрозділі спецпризначення, проте в 2014 році повернувся у стрій в районі проведення АТО.

“Командування, військова рада, весь особовий склад Військово-морських сил Збройних сил України глибоко сумують з приводу важкої втрати та висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого”, – відзначили в прес-службі.

Як відомо, капітан 3 рангу Олег Мединський служив у 73-му морському Центрі спеціальних операцій (Очаків). За життя офіцер був нагороджений президентом України орденом “За мужність” 3-го ступеня. Також Мединський є володарем першогого дану з карате.

За даними розвідки, 5 вересня з боку бойовиків загинув один та поранено троє військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го армійського корпусу ЗС РФ, а також 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК.

 

Читайте також:
Ситуація в зоні АТО: “режим тиші” за винятком поодиноких провокацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна