Луценко з’їздив у візит на Кіпр з Грановським. Прес-служба сховала фото

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко їздив із робочим візитом на Кіпр разом із неформальним куратором одного з управлінь ГПУ – депутатом від Блоку Порошенка Олександром Грановським. Це випливає з фото, яке спершу розмістила у “Фейсбуці”, а потім видалила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Про це повідомив журналіст Михайло Ткач.

“Лариса Сарган опублікувала в фейсбуці звіт з фотографіями про “робочий візит” Луценка на Кіпр. На одному з фото праворуч від Луценка сидів народний депутат Грановський. Щойно я дописав пост для такої знакової фотографії, як прес-секретар Генпрокурора видалила її. Решта фото залишилися, а фото, на якому зображений депутат Грановський – вже немає”, – розповів Ткач.

Журналіст зазначиив, що встиг зберегти фото і зробити кілька скріншотів, які опублікував на своїй сторінці в соцмережі.

На “Фейсбуці” Лариси Сарган дійсно відсутня фотографія із Грановським.

Прес-секретар Луценка розмістила інформацію про те, що на Кіпрі керівник ГПУ зустрівся зі своїм колегою генпрокурором Костасом Клерідісом.

“Учасники заходу погодили подальші напрями спільних зусиль у протидії корупції та відмиванню коштів, зокрема під час розслідування злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їх оточенням”, – написала вона.

Депутат від БПП Олександр Грановський вже відреагував на публікацію Ткача, пояснивши, що особисто організовував зустріч Луценка та Клерідіса. Саме тому і поїхав у відрядження разом із генпрокурором.

“Жодних інших мотивів, в тому числі прихованих, немає, бути не може, тож  попрошу ставитися з повагою до праці і часу інших людей”, – зазначив Грановський.

На сайті Генпрокуратури візиту Юрія Луценка на Кіпр 5 вересня присвячено таке повідомлення:

“Генеральний прокурор України перебуває з робочим візитом у Республіці Кіпр.

У рамках запланованих заходів 5 вересня 2016 року у м. Нікосія відбулася зустріч Юрія Луценка з генеральним прокурором Республіки Кіпр Костасом Клерідісом.

Під час зустрічі сторони обговорили стан двостороннього співробітництва між правоохоронними органами України та Республіки Кіпр.

Генеральний прокурор України зазначив, що вагомим підґрунтям плідної співпраці Генеральної прокуратури України з Юридичною службою Республіки Кіпр є існуючий Меморандум про співробітництво між відомствами.

Учасники заходу погодили подальші напрями спільних зусиль у протидії корупції та відмиванню коштів, зокрема під час розслідування злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їх оточенням.

Окремим предметом для обговорення під час зустрічі стало питання взаємної підтримки у протидії транскордонній організованій злочинності.

Юрій Луценко відзначив, що позбавлення правопорушників матеріальної основи їх діяльності є запорукою успіху у цій боротьбі: «Саме удар у «фінансове серце» організованої злочинності може стати вирішальним кроком у війні з нею»”.

Фото на сайті ГПУ знято в такому ракурсі, що Олександр Грановський залишився за кадром.

Як відомо, громадськість неодноразово заявляла про політичний вплив депутатів від БПП Кононенка й Грановського на Генеральну прокуратуру та один із її департаментів.

Читайте також:
Нардеп від БПП Грановський дає завдання “прокурорській банді лисих птахів”, – Гнап

Луценко розповів, про які справи домовлявся в Ізраїлі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна