Деканоїдзе каже, що в справі про підпал “Інтера” затриманих немає. Порошенко: Протести мають бути законними

 

Президент Петро Порошенко вважає неприпустимими спроби Росії дестабілізувати ситуацію в Україні через фінансовані нею ЗМІ. Про це глава держави заявив на нараді 5 вересня з керівниками силових відомств, що стосувалася пожежі на каналі “Інтер” напередодні.

“Разом з тим, є абсолютно неприпустимою реалізацію сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб”, – цитує президента його прес-служба.

Порошенко наголосив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії того чи іншого ЗМІ мають оцінюватися в рамках закону.

У свою чергу начальник Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила про відсутність на сьогоднішній день, 5 вересня, затриманих у справі про підпал будівлі телеканалу “Інтер”.

“Вчора (4 вересня) ми затримали вісім осіб, на яких склали адмінпротоколи, але на сьогодні ніяких затриманих немає. Йде розслідування, ми дуже сподіваємося, що телеканал співпрацюватиме з нами, щоб ми встановили причину”, – повідомила журналістам Деканоїдзе.

За її словами, наразі поліція встановлює причини пожежі у будівлі компанії “Національні інформаційні системи”, що виробляє телепрограми для каналу “Інтер”, ввечері 4 вересня.

“Близько чотирьох осіб звернулися до служби «102» – у одного був забій руки, у другого був гіпертонічний криз. Сьогодні я буду заслуховувати в київському управлінні всі деталі справи, які у нас є наразі. Найголовніше – ми зараз повинні встановити, що було причиною пожежі”, – додала глава Нацполіції.

Як повідомляла “Новинарня“, 4 вересня у приміщенні телеканалу “Інтер” на вулиці Щусєва, 26 сталася пожежа. Пожежі передував мітинг біля будівлі телеканалу колишніх військових у камуфляжі, учасники якого палили шини.

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, в будівлі було кілька загорянь. Внаслідок занесення стороннього джерела запалювання сталося два загоряння. Пожежу було ліквідовано о 16:51.
О 17:09 внаслідок повторного занесення стороннього джерела запалювання сталося загоряння приміщення на другому поверсі на площі 60 кв. м. Пожежу було локалізовано о 18:01.

За фактами подій 4 вересня поліція відкрила провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

На даний час біля головного офісу “Інтера” на вулиці Дмитрівській відбувається акція з блокування телеканалу, учасники якої встановили намети й вимагають прибрати паркан біля будівлі й припинити роботу телеканалу, звинувачуючи “Інтер” у тому, що він працює як пропагандистський ЗМІ Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна