Запущено сайт, на якому можна знайти всю інформацію про місцеві вибори

місцеві вибори в територіальних громадах - карта

 

Український центр суспільних даних запустив веб-сайт, який візуалізує інформацію про те, де, коли і які вибори відбувалися чи відбудуться в територіальних громадах України. Також, серед іншого, цей ресурс показує динаміку об’єднання територіальних громад у часі.

“В рамках децентралізації, яка нині відбувається в Україні, все більше повноважень та ресурсів передається на низовий рівень – до сільських, селищних та міських рад. І, відповідно, зростає рівень відповідальності депутатів цих рад та голів. Для більш повного використання цих ресурсів та повноважень йде процес об’єднання сільських, селищних та міських рад у спроможні громади.
Тому ми на сайті info-vybory.in.ua хочемо у зручній формі показати інформацію хто безпосередньо відповідальний за створення комфортних умов проживання громадян – кому вони на виборах делегували ці повноваження, обравши депутатами та головами сільських, селищних та міських рад. А також як проходить процес фінального завершення об’єднання громад – обрання спільних органів влади”, – зазначають в УЦСД.

Інформація інтерактивної карти базується на даних сайту Центральної виборчої комісії та оновлюється по мірі призначення та проведення виборів.

Можна перейти до обраної громади, клацаючи на карті (спочатку обравши область, а потім район). Або ж використати блок із фільтрами зліва від карти, послідовно обираючи з переліку областей, районів, громад.
Окрім цього, дані можна відфільтрувати за типом громад (наприклад – міська чи сільська, “стара” чи об’єднана), а також за типом виборів (вибори голови, депутатів ради, старост).

Нижче розташовано календар виборів, який показує інформацію про майбутні вибори у вигляді списків – де які вибори мають відбутися на яку дату. А також слайдер, що дозволяє вибрати дату, станом на яку буде відображено інформацію на сайті – як карту виборів, так і календар виборів.

Результатом навігації на сайті є також відображення “картки громади” – інформації про конкретну міську, селищну, сільську громаду – коли які були або будуть вибори, яке керівництво обрали (якщо ці дані є на сайті ЦВК).

Сайт “Місцеві вибори в територіальних громадах” розробив Український центр суспільних даних в рамках проекту “Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців”, що виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні у співпраці та за запитом Центральної виборчої комісії за підтримки канадського міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку, міністерства закордонних справ Норвегії та уряду Королівства Данія.

Читайте також:
Перші 22 об’єднані територіальні громади отримають на свою розбудову
120 млн. грн. із держбюджету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна