У Києві відкрився перший в Україні офіс поліцейського омбудсмена

 

У Києві відкрився перший в Україні офіс поліцейського омбудсмена.

На церемонії відкриття офісу на вулиці Інститутській, 29 керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила: “Такий офіс повинен бути, щоб моніторити ситуацію: що відбувається у райвідділах, ІТТ (ізоляторах тимчасового тримання), СІЗО, які і як там люди працюють”.

За її словами, “якщо в нас буде нормальний моніторинг ситуації з дотримання прав людини, то це допоможе нам на шляху до формування нової поліції – поліцейський омбудсмен повинен повністю володіти ситуацією на місцях”.

Хатія Деканоїдзе підкреслила, що люди, які працюють на цій посаді, наділені повноваженнями у будь-який час без попереджень та погоджень навідуватися в місця тримання затриманих.

На думку голови НПУ, однією з переваг роботи людей на посадах поліцейських-омбудсменів є те, що вони раніше не були пов’язані з системою правоохоронних органів, а отже, будуть незалежні від неї.

Деканоїдзе також зазначила, що найближчим часом подібні офіси з’являться у всіх регіонах України.

Читайте також:
Деканоїдзе пояснила, чому в поліції лишається корупція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна