У Чернігові судять двох полковників, які перейшли на бік окупантів у Криму

 

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців військової частини ЗСУ, яка дислокувались в Автономній Республіці Крим.

У березні 2014 року вказані військові – полковники – не прибули з тимчасово окупованої території до пунктів дислокації на материковій частині України, а прийняли присягу на вірність Російській Федерації.
“Крім того, вони надали іноземній державі допомогу в захоплені військової частини з усім її майном”, – повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Їх дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 408 (дезертирство із зброєю або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт передано до суду в порядку здійснення спеціального досудового розслідування кримінальних правопорушень.

Читайте також:
На Полтавщині затримали військову-дезертирку, яка в Криму перейшла на бік РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна