Розвідка розповіла, чому гинуть мінометники бойовиків на Донбасі

 

Бойовики на Донбасі зазнають втрат через постачання їм непридатних боєприпасів з арсеналу (комплекс зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) збройних сил РФ, розташованому у місті Кунгур Пермського краю.
Зокрема, через “самопідрив” такої міни 1 вересня отримали поранення двоє мінометників одного з підрозділів 2-го мотострілецького батальйону 11-го мотострілецького полку 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донеччині. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Серед артилеристів 1 АК ЗС РФ “кунгурські” боєприпаси давно отримали дурну славу з огляду на те, що більше 30% снарядів та мін “відбраковуються” вже під час огляду та підготовки до бойового застосування, а відсоток спрацювання решти не перевищує 50%”, – ідеться в повідомленні.

Розвідка також інформує, що з арсеналу в Кунгурі на Донбас не тільки постачаються боєприпаси, а й прибувають кадрові офіцери ЗС РФ для безпосередньої участі у бойових діях.

Головним управлінням розвідки МО України у квітні ц.р. встановлено перебування на посаді начальника служби ракетно-артилерійського озброєння 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го армійського корпусу (Луганськ) майора ЗС РФ Тихонова Сергія Володимировича (Тихонов Сергей Владимирович), позивний Старий.

“Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України майор ЗС РФ Сергій Тіхонов був відряджений у січні 2015 року з посади начальника організаційно-планового відділу арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1-го розряду (м.Кунгур, Пермський край).

Читайте також:
Розвідка викрила російських військових на чолі артилерії “ДНР”

Розвідка назвала прізвища артилеристів 9-го полку “ДНР”, які обстрілюють селища під Маріуполем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна