Луценко обіцяє нові подання на нардепів за підозрою в державній зраді

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко найближчим часом подасть у парламент подання про притягнення до відповідальності нардепів за підозрою у державній зраді. Про це у п’ятницю, 2 вересня, він заявив на засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки й оборони в ефірі каналу “112 Україна”.

“Генпрокуратура не забуває про їхніх (Росії) співвиконавців цієї трагедії. Ними є сепаратисти, громадяни України. І ви всі добре знаєте, що Генеральна прокуратура України за три місяці мого керування вийшла на результат, який дав можливість затримати і заарештувати екс-нардепа, керівника фракції Партії регіонів Єфремова та ряду його осіб”, – сказав генпрокурор.

Луценко також нагадав про затримання мера Торецька за статтею “держрада”.

“Це не кінець, це тільки початок. Я планую внести на розгляд Верховної Ради інші подання про притягнення до відповідальності за підозрою у державній зраді інших діячів, в тому числі тих, хто має депутатські звання”, – сказав він.

“При чому довго відтягувати не збираюся. Слідство зараз добирає останні факти, щоб я зміг сформувати підозру подання у Верховну Раду”, – додав Юрій Луценко.

Як відомо, 1 серпня колишнього голову фракції ПР у парламенті Олександра Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та взяли під варту на 60 діб без права застави – до 28 вересня.

Читайте також:
Луценко: У справі Єфремова будуть нові арешти, а Медяника можуть випустити в разі співпраці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна