Під мінометний обстріл бойовиків потрапила місія ОБСЄ. На місцях провокацій чергують російські ЗМІ

 

Вчора, 31 серпня, у місті Щастя під мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань потрапила спостережна група СММ ОБСЄ, яка була змушена ховатися в укритті. Внаслідок обстрілу також зазнала поранень медсестра. Про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу АТО.

Повідомляється, що  після обстрілу військовослужбовці української сторони СЦКК допомогли представникам ОБСЄ евакуюватися із небезпечного району.

Крім того у штабі повідомили, що з боку бойовиків НЗФ ОРДО та ОРЛО продовжуються спроби провокацій та фальсифікацій. Експерти української сторони СЦКК, ретельно відстежуючи такі події, знайшли нові факти, коли бойовики самі ж обстрілюють населені пункти, які контролюють.

“Про такі “самообстріли” українська сторона СЦКК вже неодноразово повідомляла і наводила беззаперечні докази”, – зазначено в повідомленні.

У документі наведено докази та карти провокативних обстрілів  бойовиків ОРДО/ОРЛО, кваліфіковані як “самообстріли”. Це стосується обстрілів Донецька, Ясинуватої та, знову ж, Кадіївки.

Фахівці надали мапи-схеми, які ілюструють ці факти.

Карта обстрілів бойовиків Карта обстрілів бойовиків Карта обстрілів бойовиків

“Після всього вищенаведеного вражає, і, навіть, жахає небажання “керівників” ОРДО/ОРЛО та їхніх ляльководів загасити цей конфлікт, а, навпаки, прагнення підживлювати його будь-якими способами, вдаючись до численних провокацій, які призводять до руйнування населених пунктів, знищення інфраструктури регіону та вбивства мирних громадян, яких вони тримають у заручниках вже понад двох років. Все це є яскравим підтвердженням їхніх реальних намірів і у подальшому за будь-яку ціну підтримувати ескалацію конфлікту на Донбасі”, – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що за інформацією, яку отримала українська сторона СЦКК, на місцях “ймовірних ударів” вже чергують представники засобів масової інформації Російської Федерації, щоб відразу, по гарячих слідах, звинуватити Україну у порушенні режиму припинення вогню.

Читайте також:
Бойовики продовжують бити із забороненої зброї: за добу 25 обстрілів

В СЦКК розповіли, як бойовики обстрілюють українські позиції з житлових кварталів своїх міст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна