Під Богданівкою загинув український воїн, бойовики понесли значні втрати

 

За минулу добу, 31 серпня, в зоні проведення антитерористичної операції загинув один військовий, ще один отримав поранення. Про це під час брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він підтвердив інформацію про дотримання режиму тиші в зоні АТО з початку доби.

Крім того, за інформацією штабу, вчора у зоні АТО зменшилась кількість обстрілів. Зокрема, майже цілковитої тиші дотримувалися на Луганськом напрямку. Бойовики вперше за тривалий час не застосовували артилерію та танки.

Водночас речник повідомив про коротке бойове зіткнення біля Богданівки. Саме в цьому бою і загинув український військовий.

Як відомо, штаб АТО за підсумками 31 серпня нарахував 25 обстрілів.

За даними розвідки, за минулу добу підтверджено втрати противника: шість загиблих та одинадцять поранених окупантів.

Зокрема повідомляється, що бойовики понесли втрати через навмисне направлення на передові позиції молодого поповнення (на слензі російських офіцерів – “м’яса”) без проходження курсу бойової підготовки. Поповнення прибуває до з’єднання у ході кампанії з примусової мобілізації, яка розпочалась 8 серпня.

Розвідці вдалося встановити одного з поранених бойовиків. Ним виявився 33-річний Водолазький Олександр Анатолійович, який не проходив початкову військову підготовку і ще не був належним чином оформлений в списках особового складу 7 омсбр.

Також полковник Лисенко повідомив, що завдяки домовленості про дотримання тиші вдалось провести День знань в усіх школах прифронтової зони.

Читайте також:
Бойовики на Донбасі таки дотримуються тиші, – Порошенко

Під мінометний обстріл бойовиків потрапила місія ОБСЄ. На місцях провокацій чергують російські ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна