На мисі Канаверал вибухнула ракета компанії SpaceX Ілона Маска

 

Ракета Falcon 9 приватної компанії SpaceX (власник – Ілон Маск) вибухнула під час випробувань на космодромі на мисі Канаверал, що у Флориді, США.

Вибух стався під час тестового підпалу двигунів на стартовому майданчику Space Launch Complex 40 , орендовану компанією SpaceX у NASA, інформує AIN з посиланням на TechCrunch.

Очевидці вибуху повідомляють про сильну ударну хвилю, яка струснула будівлі за кілька миль від космодрому, про множинні вибухи, що тривали протягом декількох хвилин, і про стовп диму над місцем вибуху близько 9:15 ранку за місцевим часом (16:15 за Києвом).

Як зазначається, пожежа на майданчику, швидше за все, призведе до її сильних пошкоджень. Подробиці про збитки і можливі жертви поки не відомі.

Відомо, що запуск ракети Falcon 9 мав відбутися в найближчу суботу, його мета – вивести телекомунікаційний супутник Amos 6 на геостаціонарну орбіту.

Falcon 9 – найуспішніший проект компанії Елона Маска Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) .

У грудні минулого року SpaceX вперше вдало приземлила перший ступінь ракети Falcon 9 на платформу на мисі Канаверал, що стало справжнім проривом в аерокосмічних дослідженнях – адже раніше ракети-носії після запуску ставали непридатними до повторного використання, і це робило доставку вантажів і людей на орбіту дуже затратною.

Відтоді SpaceX успішно посадила ще п’ять перших ступенів ракет Falcon 9 і недавно знайшла комерційного клієнта для першого пуску використаної ракети.

Елон Маск (Ілон Маск) – канадсько-американський інженер, підприємець, винахідник та інвесторпівденно-африканського походження, мільярдер.
Засновник компаній SpaceX і PayPal (остання була продана в 2002 році за 1,5 млрд доларів). Домігся значних успіхів у сфері інформаційних технологій, ракетобудування та автомобілебудування.

Читайте також:
Перший ступінь ракети Falcon 9 втретє успішно повернувся з орбіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна