Французькі винищувачі почали патрулювати повітряний простір Литви

 

Французькі винищувачі стали до патрулювання повітряного простору над Литвою, очоливши місію повітряної поліції НАТО. Про це повідомляє “Військовий інформатор” з посиланням на сайт НАТО.

У цьому французькі військові льотчики прийняли естафету від Португалії.

Протягом чотирьох місяців французькі винищувачі “Міраж” розташовуватимуться на авіабазі в місті Шяуляй.

“Літаки разом із льотчиками та наземним персоналом перебувають на цілодобовому чергуванні і в разі необхідності готові до зльоту при появі будь-якого невпізнаного літака, що наближається до повітряного простору НАТО”, – йдеться в повідомленні.

Це вже 42-га ротація місії НАТО, яка отримала додаткову підтримку після окупації Криму Росією та посилення військової активності РФ у регіоні Балтійського моря.

Як відомо, місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО регулярно перехоплюють російські військові літаки над міжнародними водами біля країн Балтії.

Читайте також:
РФ може захопити столиці країн Балтії протягом 36-60 годин, – командувач сил США в Європі

Російські літаки тричі за три дні задиралися до НАТО на Балтиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна