В СБУ кажуть, що заяви Авакова щодо “Інтера” – не новина

 

Cлужба безпеки України заявляє, що наведені міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим обставин щодо правопорушень телеканалу “Інтер” не є новиною. Про це у “фейсбуці” написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

“Так упродовж 2016 року, у межах кримінального впровадження, досліджуються діяння громадянки “С” як на території не підконтрольній українській державі, так і на іншій території України. На цей час здійснюється лінгвістично-психологічне дослідження телевізійних сюжетів, відеоматеріалів та інших джерел інформації з її виступами та коментарями”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві повідомили, що за наявності достатніх даних щодо обґрунтованої підозри громадянки “С” органом досудового розслідування СБУ будуть прийняті відповідні процесуальні рішення.

Однак у СБУ вирішили нагадалати очільнику МВС деякі положення законодавства України.

“МВС України є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що, окрім іншого, забезпечують охорону прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави. Тому, якщо викладені обставини були відомі МВС України значно раніше, прямий обов’язок пана Авакова, діючи в межах та у спосіб, передбачений законом (фейсбук до цього не має жодного відношення), своєчасно спрямувати та скоординувати діяльність підрозділів Національної поліції на виконання вимог статей 2 та 214 КПК України щодо захисту суспільства та держави від протиправних правопорушень шляхом ініціювання проведення відповідного розслідування”, – пише Гітлянська.

“Користуючись нагодою, дякуємо нашим колегам з МВС України та інших правоохоронних органів за спільну копітку та відповідальну працю заради захисту України від посягань російського агресора, та ще раз підкреслюємо, що тільки разом ми здатні відстояти незалежність нашої Батьківщини”, – додали в СБУ.

Читайте також:
Аваков пропонує СБУ вплинути на канал “Інтер” і депортувати Шувалова

Громадські діячі вимагають заборонити мовлення проросійського каналу “Інтер”. ЗАЯВА

Аваков назвав головні мішені інформаційної війни Кремля на “Інтері”

Підпалили офіс каналу “Інтер”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна