Окупаційна влада Криму намагається переконати, що Панов відмовився від адвоката. ДОКУМЕНТ

 

Слідчий у справі затриманого ФСБ в окупованому Криму українця Євгена Панова пред’явив адвокату документ, що нібито Панов від послуг адвоката, найнятого його сім’єю, відмовився. Про це Кримській правозахисній групі повідомив брат затриманого в Криму українця Ігор Котелянець.

“Пред’явлена адвокату довідка подана від імені слідчого, в ній немає ні підпису самого Панова, ні його рукописного тексту, де він пише про свою відмову. Це суперечить нормам російського законодавства, яке на сьогодні застосовується в Криму. Згідно з ч.1 ст 52 КПК РФ, відмова від послуг адвоката допускається лише з ініціативи підозрюваного і заявляється в письмовому вигляді”, – йдеться в повідомленні.

Заява Панова про відмову від адвоката

Як повідомляється, адвокат з такою “відмовою” не згоден і має намір його оскаржити. Не згодні з такою відмовою і родичі Євгена Панова.

На думку експертів Кримської правозахисної групи, у такий спосіб слідчі намагаються не допустити адвоката, залученого сім’єю Панова. Це є порушенням його права на справедливий суд і ефективний засіб правового захисту. Крім того, це може свідчити про намір приховати наслідки незаконних методів впливу на Панова під час допитів.

Крім того, сам брат Панова Ігор Котелянець повідомив у “Фейсбуці“, що до Панова нікого не пускають і зв’язку з ним немає.

“Зв`язку з братом як і раніше немає. Адвоката як і раніше не пускають. Ми не можемо ні побачити Женю, ні поговорити з ним, ні що-небудь передати. Дике поле з дикими поняттями і повною відсутністю права. Ми проб’ємось, чого б це не коштувало”, – написав він.

Як писала Новинарня, 10 серпня, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України в підготовці терактів в окупованому Криму.

За твердженням ФСБ, “одним з організаторів попереджених терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України”.
Панова затримано разом із групою інших “диверсантів”.

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 днів.

Брат Панова, Ігор Котелянець, вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області й силою вивезли у Крим, щоб звинуватити в організації диверсій проти Росії.

Ще одним учасником “диверсійної групи” МЗС РФ назвало Андрія Захтея – раніше судимого громадянина Росії, жителя Криму проросійських поглядів, який останнім часом мав проблеми із законом.

Читайте також:
Панов в’їхав у Крим на своєму авто і не є співробітником розвідки, – ГУР

ФСБ силою вибивало з Панова зізнання

ФСБ оприлюднило відео допиту українця Панова, який розповідає про підготовку “диверсій в Криму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна