ГУР: Бойовики запланували інформаційну провокацію з нагоди 1 вересня

 

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України  1 вересня, в день початку нового навчального року, російсько-терористичні війська можуть вдатися до провокацій, розроблених російськими пропагандистами Центру інформаційного протистояння. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“З огляду на позитивне сприйняття населенням тимчасово окупованих територій сходу України пропозицій української сторони щодо повного припинення вогню з 1 вересня в тому числі з метою безпеки початку нового навчального року, російськими пропагандистами Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) Центру територіальних військ Південного військового округу [ЗС РФ] підготовлено план системних провокацій «Перше вересня» з метою звинувачення сил АТО у порушенні режиму тиші, Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права”, – інформує ГУР.

За даними розвідки, 31 серпня – 1 вересня “за безпосередньої згоди командувача 1-м армійського корпусу (Донецьк) ЗС РФ, за участі російських телевізійних журналістів та військовослужбовців 9-го окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) проводяться постановочні зйомки, що передбачають у т.ч. імітацію обстрілів навчальних закладів та шкільних автобусів [Збройними силами України] в районі населених пунктів Безіменне, Красноармійське”.

Як відомо, українська сторона з нагоди початку навчального року пропонувала оголосити 1 вересня днем повного припинення вогню.

Читайте також:
Україна в Мінську пропонує припинити вогонь до 1 вересня і створити п’яту підгрупу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна