Франція і Німеччина підтримали оголошення тиші 1 вересня, відповідь залежить від однієї людини, – Порошенко

 

Франція та Німеччина підтримали ініціативу України про оголошення припинення вогню 1 вересня. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Маріуполя.

“Сьогодні наші партнери із Франції та Німеччини підтримали ініціативу України. Зараз всі чекають відповіді від однієї людини – від Путіна, який несе відповідальність за агресію, за вбивства”, – сказав Порошенко.

“Нас підтримали наші колеги з ОБСЄ, наші партнери по “нормандському формату”, німці, французи. І зараз відповідь залежить тільки від однієї людини, яка організувала агресію проти нашої країни. Його прізвище одна – Путін. І ми створимо всі умови, щоб змусити Росію виконувати взяті на себе зобов’язання за мінським формату”, – додав він.

Президент наголосив, що спільними зусиллями необхідно створити інструменти тиску для забезпечення миру, виконання безпекових компонентів, виводу російських військ та забороненої артилерії і техніки з території України, наданню безперешкодного доступу інспекторам ОБСЄ, звільненню вcіх українських заручників, які знаходяться на окупованій території.

Він держави підкреслив, що за останні три дні вперше за багато тижнів було знову застосовано заборонену систему залпового вогню “Град”,  яка добре відома і в Маріуполі.

“Ми сподіваємось, що з 1 вересня замовкнуть гармати на головному факторі нестабільності – це 409  км і 300 м неконтрольованого українсько-російського кордону, через який потрапляють російські війська, найманці, техніка”, – зазначив Порошенко.

Крім того президент висловив впевненість, що Україна переможе і запорукою цього, в тому числі є  позиція Маріуполя.

Глава держави подякував маріупольцям за активну публічну позицію на підтримку України. Він наголосив, що Маріуполь є українським містом та висловив переконання, що маріупольці не допустять “русского мира” на своїй землі. “Це та відповідальна поведінка міста та людей”, – зазначив Президент.

Читайте також:
ГУР: Бойовики запланували інформаційну провокацію з нагоди 1 вересня

Україна готова забезпечити “режим тиші” 1 вересня, попри порушення бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна