“Антонов” має намір запустити серійне виробництво літаків “Мрія” в Китаї

 

Державне підприємство “Антонов”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”, планує виробляти літаки Ан-225 “Мрія” в Китаї.
У прес-службі ДП “Антонов” повідомили, що підписали угоду про співробітництво за програмою Ан-225 із китайською корпорацією АІСС (Aerospace Industry Corporation of China).

Сторони висловили наміри у довгостроковому співробітництві, яке передбачає на першому етапі побудову другого модернізованого екземпляра літака Ан-225 “Мрія” на ДП “Антонов” в Україні і його поставку компанії AICC, та створення – на другому етапі – спільного серійного виробництва Ан-225 у Китаї за ліцензією ДП “Антонов”.

Повідомляється, що обидва етапи будуть реалізовані за умовами окремих контрактів.

Як відомо, літак Ан-225 “Мрія”, розроблений київським КБ імені Антонова, на сьогоднішній день є найбільшим і найпотужнішим транспортним літаком у світі. Його максимальна злітна маса становить 640 тонн, а вантажопідйомність – 250 тонн.

Читайте також:
Найбільший у світі літак “Мрія” повернувся в Україну після першого польоту. ФОТО. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна