5 вересня Європарламенту запропонують затвердити пропозицію ЄК щодо “безвізу” для України

 

Проект доповіді Європарламенту щодо надання Україні безвізового режиму пропонує затвердити цю пропозицію Європейської комісії в першому читанні одразу в цілому. Відповідна пропозиція прописана у проекті документу, підготовленого доповідачем Марією Габріель, який буде вперше розглянутий на засіданні Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ 5 вересня.

“Ухвалити цю пропозицію у першому читанні, приймаючи пропозицію Комісії”, – йдеться у проекті, про який повідомляє УНІАН.

Габріель у проекті документу констатує, що Україна “досягла необхідного прогресу та виконала всі необхідні критерії для ухвалення такого рішення (про безвізовий режим)”.

Доповідачка зазначила, що скасування візових зобов’язань для громадян України, які мають біометричні паспорти, буде становити “конкретне досягнення”. Також лібералізація візового режиму продовжить поглиблювати контакти між людьми.

Пані Габріель врахувала в доповіді також міграційні ризики, зазначивши, що станом на сьогодні відмова в наданні віз ЄС українським громадянам становить лише 2%.

“Доповідач переконана, що, голосуючи за цю пропозицію Комісії, Європейський парламент підтвердить принцип, коли кожна країна, яка виконає всі необхідні критерії, може отримати лібералізацію візового режиму”, – йдеться у проекті доповіді.

Як повідомлялося, 7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.
Але головним буде рішення комітету з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE).

11 липня у Києві єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган висловив сподівання, що питання про безвізовий режим з Україною може бути вирішено найпізніше в жовтні.“Впевнений, що ми можемо прийняти остаточне рішення на початку осені”, – наголосив Ган.

Читайте також:
Розгляд українського “безвізу” в ЄП призначили на 5 вересня. Прогноз позитивний

Brexit не завадить безвізовому режиму ЄС з Україною, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.