Україна екстрадіювала до Молдови бізнесмена, обвинуваченого в крадіжці мільярда

 

У понеділок, 29 серпня 2016 року, українська влада здійснила екстрадицію до Молдови В’ячеслава Платона. Про це йдеться в повідомленні прес-служби молдовської прокуратури.

“Бізнесмен В’ячеслав Платон, який був арештований владою України на прохання молдовських прокурорів, екстрадований вчора в Республіку Молдова. Відразу ж після екстрадиції прокурори повідомили йому про підозру. Сьогодні суд має винести рішення про продовження на 30 днів терміну дії ордера на арешт на ім’я Платона”, – йдеться в повідомленні.

У Молдові Платона підозрюють у шахрайстві й відмиванні грошей в особливо великих розмірах на суму в понад 800 млрд. леїв.

У суді сектора Буюкани, де у середу обирали запобіжний захід для Платона, він встиг крикнути в коридорі: “Усе вкрав [Влад] Плахотнюк (найбільший молдовський олігарх, політик, екс-депутат парламенту) і тепер намагається повісити на мене. Але йому це не вдасться”, – передає Bloknot-Moldova.

Адвокати Платона заявляють, що він має також український паспорт і Україна “безпрецедентно” відмовилася від свого громадянина.

Читайте також:
На Печерську затримали молдаванина, нібито причетного до крадіжки мільярда доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна