Ситуація в зоні АТО впродовж дня залишається напруженою, “насипають” калібр 120 і більше

 

З опівночі 30 серпня та впродовж дня, до 18:00, ситуація в районі проведення АТО залишається неспокійною, проте контрольованою. Зафіксовано 33 ворожих обстріли позицій української армії, повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції.

На Донецькому напрямку, порушуючи Мінські угоди, російські окупаційні війська застосували артилерійські установки, випустивши три з половиною десятки снарядів калібру 122 мм по Новгородському. Із 120-мм мінометів противник гатив по позиціях ЗСУ у Верхньоторецькому та Пісках. Ворожі гранатомети різних систем, міномети калібру 82 мм та великокаліберні кулемети били по захисниках Авдіївки, Луганського та Пісків. У Майорському збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів та стрілецької зброї, а в Луганському супротивник задіяв також БМП.

На Маріупольський напрямок з початку доби припало 13 обстрілів, з них два – із застосуванням важкої артилерії. По укріпленнях в Красногорівці противник випустив понад півсотні снарядів калібру 122 мм. І 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї супротивник вів вогонь по Широкиному. У Красногорівці окупанти відкривали мінометний вогонь, а в Мар’їнці застосували гранатомети та стрілецьку, у тому числі снайперську, зброю.

На Луганщині тричі – з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї – ще до світанку обстріляна Новоолександрівка. Ближче до вечора гранатомети та кулемети ворог задіяв у Новозванівці.

Читайте також:
За минулу добу бойовики понад 90 разів відкривали вогонь по українських позиціях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна