Прикордонник на Слобожанщині організував незаконний канал переправки людей через кордон з РФ

 

Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрила міжрегіональне організоване злочинне угруповання, яке нелегально переправляло людей через кордон з Росією.

“Організатором незаконного каналу переправлення був діючий співробітник Східного регіонального управління прикордонної служби. Зловмисник також прикривав протиправну діяльність своїх спільників, використовуючи службове становище. До складу угруповання входило ще четверо осіб – громадяни України та країн Закавказзя”, – повідомляє прес-центр СБУ.

Канал нелегальної міграції використовувався у реверсивному режимі, тобто як з території Росії в Україну, так і у зворотному напрямку.

Оперативники спецслужби вже встановили, що цим “шляхом” користувалися прибічники міжнародної терористичної організації “Ісламська держава” для транзитного переправлення бойовиків з території Росії до країн Європи.

29 серпня співробітники СБ України затримали одного з членів групи у Великописарівському районі Сумщини під час спроби незаконного переправлення двох громадян України до РФ. Інших учасників угруповання, в тому числі й організатора, правоохоронці того ж дня затримали у Харкові.

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переміщення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Читайте також:
СБУ: Такса за пропуск через кордон “забанених” іноземців – від 100 до 500$

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна