ГПУ завершила розслідування справи екс-міністра юстиції Лавриновича

 

Генеральна прокуратура України завершила розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього Міністра юстиції України Олександра Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ

Згідно з повідомленням, фігурантів справи підорюють у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол США) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи “Тимошенко проти України” в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Ю.Тимошенко, за ознаками злочинів передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

На сьогодні підозрюваним та їх захисникам стороною обвинувачення оголошено про закінчення досудового розслідування та відповідно до вимог ст. 290 КПК України, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення, яке триває.

Читайте також:
Екс-міністру юстиції Лавриновичу вручили нову підозру у “справі обвинувачення Тимошенко”

“І нашим, і вашим”. Новий генпрокурор розповів про розслідування резонансних справ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна